Här under Inspiration & tips hittar du som möter de unga i din vardag förslag och idéer dels på material att använda i samarbetet med oss och dels på hur du kan skapa mer rörelse i de ungas vardag.

För förskrivare och dig som möter de unga i din vardag

Blanketter

Rekommendationskort
För dig som möter unga du tänker kan få stärkt psykisk hälsa med hjälp av rörelse- och skaparglädje och som vill rekommendera aktiviteter hos oss så finns vårt Rekommendationskort att fylla i och skicka till oss:
Brännpunktens Rekommendationskort: digitalt ifyllningsbart >> Tips! Ladda ner och öppna med Adobe Acrobat. Kom ihåg att spara när du fyllt i.
Brännpunktens Rekommendationskort: för att fylla i på papper >>
Version: 2 (uppdaterade 190628)
OBS! Gäller de kommuner vi för närvarande har samverkan med.

Inspiration

Om att samtala med barn – några tips att tänka på (Socialstyrelsen).
Barn har rätt att komma till tals och rätt till inflytande och delaktighet utifrån ålder och mognad. Samtalet behövs och är viktigt för att stärka och utveckla barnet. Läs infobladet från Socialstyrelsen här>>

Jobbar du i skola och vill satsa på mer fysisk aktivitet? Då kan du ta inspiration från Ålstensskolan, vinnare av ”Sveriges piggaste klassrum 2018” och deras satsning ”Hjärna puls”. Eleverna får utöver två lektioner i idrott och hälsa också ta del av morgonpuls, pulskort, styrda rast aktiviteter, brain breaks, pulshöjare i klassrummet och smartpass.

Läs mer här>> | Se videon här>>