SNABBA SCHEMAT

– för dig som tröttnat på att vara tung!

– du är super taggad och vill kämpa hårt!

– du gillar att följa ett schema!


Snabba schemat är för de barn och unga som vill köra ett tuffare schema.

Om man följer Snabba schemat till punkt och pricka så slutar kroppen att öka i vikt. Först kommer viktstopp och om man fortsätter äta lagom och röra på sig så börjar kroppen minska i vikt. 5 grejer man lär sig med schemat är:

– Äta regelbundet & lagom Frukost, litet mellis, Lunch, litet mellis, Middag och ett litet mellis till kvällen. Kroppen älskar regelbundna måltider, då mår den som bäst!

– Mysa lagom med sött & snacks Lagom är det som gäller för kroppen, så att den kan klara att ta hand godsakerna på rätt sätt.

– Ha kul och svettas 3 gånger i veckan Kroppen älskar att få jobba – bli stark och frisk. Röra på sig och ha kul är det bästa energibalansen vet.

– Att hålla koll på att kroppen växer i balans att längden och kroppen passar med varandra. Att en gång i veckan prova ett par tajta brallor som passar precis eller väga sig en gång i veckan tillsammans med en vuxen är bra.

– Få hjälp med positivt pepp av sina anhöriga och vänner. Det brukar finnas många om kring som vill stötta och som kanske också själva vill komma igång med smarta vanor.

Dokument Snabba Schemat

Här kan du klicka dig vidare för att få ännu mer tips och ideer kring att komma igång med Snabba schemat.

1. ”Snabba schemats 5 punkter >>SNABBA SCHEMAT 5 punkter

2. ”Snabba schemat” i helhet>>SNABBA SCHEMAT Tips


Dokument Köra i ditt eget tempo

Det ger en mjukstart och på sikt kommer resultaten. Att köra i den takt man själv tycker är bäst. Läs mer om att komma igång men inte följa Snabba schemat i detalj utan göra förändringar i din egen takt:

1. Kör i eget tempo 5 punkter >>KOR i DITT TEMPO

2. Kör i eget tempo tips>>KOR I DITT EGET TEMPO Tips

Filmer

OBS! Om du inte kan se våra filmer nedan

För att se dem behöver du godkänna våra cookies genom att ändra till ”Tillåt alla cookies”. Du kan sedan behöva ladda om sidan: klicka här så öppnas inställningen >>


Våra filmer finns även på vår YouTube-sida här! >>

Filmer om Snabba Schemat. Fler filmer kommer inom kort.

Dubbelklicka på filmen för att se i helskärm. Vill du se filmen igen? Klicka på symbolen längst ner till vänster i filmrutan.

Snabba Schemat, för föräldrar och anhöriga