Utbildning i metoden MittBpSamtal & Personlig utveckling för dig

Utbildningar inom metoden MittBpSamtal

 • Inspirationsföreläsning
  2 timmars föreläsning som ger dig en liten start att kunna börja använda metoden i vardagen

 • Grundutbildning
  Heldagsutbildning, efter denna dag har du en god grund att stå på inför dina samtal.
  – Genomgång av hela metoden, inklusive verktygslådan, de fem blocken i MittBpSamtal och ditt ledarskap i mötet med familjen.
  Läs mer om metoden MittBpSamtal här
  – Genomgång av de två varianterna på MittBpSamtal: BP IT är webbaserat, BP IRL är traditionellt motivationshöjande samtal på Brännpunktens vis.

 • BP IT-utbildning
  Halvdags utbildning för dig som gått grundutbildning och som vill få fördjupad kunskap i att använda BP IT i samtalet med eleven.

 • Fördjupningsutbildning
  För dig som gått grundutbildningen och vill fylla på och stärka upp. Rekommenderas efter cirka 6 månaders arbete med MittBpSamtal. Skräddarsys
  efter era behov.

 • Handledning (grupp eller enskilt)
  Grupper: vi träffas halvdag i grupp och går igenom egna fall och just det du behöver hjälp med för att komma vidare.
  Enskilt: Individuell handledning sker via telefon, Skype, mail eller på din arbetsplats. 15-30-45-60 minuters pass efter behov.

Personlig utveckling för dig

 • Utbildning i personlig utveckling
  För dig som önskar stärka upp dig i din roll som skolsköterska. Detta är en halvdags utbildning där vi möts i värme, glädje och mindfullness. Vi övar på att
  bli bättre på gränssättning, vara tydliga och att ta vår givna plats på ett smidigt och mjukt sätt.

 • Bli mentor för MittBpSamtal
  För dig som är extra intresserad, driven och engagerad i att vända trenden för våra överviktiga barn och ungdomar. Här har du nu chansen att bli mentor
  i MittBpSamtal. Du kanske vill ta en ledande roll i din kommun/region. Heldags utbildning samt regelbunden grupphandledning för MittBp-mentorer.

Ännu mer kunskap!

 • Ta hjälp av en expert!
  Längtan att fylla på med mer kunskap? Vi bjuder in experter som hjälper oss bli än bättre, tex lär oss hitta det dolda sockret på innehållsförteckningar.
  Fyll i en intresseanmälan och berätta vad du behöver.

 • Nätverksträffar
  Halvdagsträffar en gång per år, i början av året. Vi ses en eftermiddag för att fylla på, utbyta erfarenheter, stärkas och mötas i det som utmanar och är svårt
  samt inspirera varandra.

Utbildningarna hålls på Hartwicksahuset St.Paulsgatan 39 eller så kommer vi till Er.

För att läsa mer och anmäla dig till kommande föreläsningar och utbildningsträffar, kika in i vår kalender>>

Alla utbildningar/nätverksträffar är kostnadsfria!
BRÄNNPUNKTEN ideell förening har fått medel av Hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Stockholms Läns Landsting, att sprida sina erfarenheter och kunskaper! För er inom Stockholms län är utbildningarna kostnadsfria.
Du som arbetar utanför Stockholms län är varmt välkommen för utbildning till självkostnadspris om 350kr för halvdag 550kr för heldag. Vill ni att vi kommer till er, ta kontakt med Anette Ekqvist

MittBpSamtal bygger på riktlinjer från Handlingsprogram för övervikt fetma 2016-2020 (HPÖ) och Socialstyrelsens vägledning för elevhälsan. Läs mer om det >> här

Att välja MittbpSamtal är klokt då övervikt/fetma inbegriper så många områden att behärska. Det handlar bl.a. om känslor, tankar, beteende och utsatthet. BRÄNNPUNKTENS mål är att ju fler trygga samtalsledare – ju fler elever med övervikt/fetma blir sedda och kan få kraftfull hjälp. I Sverige har varannan vuxen och vart femte barn övervikt enligt forskning. 

Nyfiken på detta?
Hör av dig till anette@mittbp.se eller mobil 0761-731211

Utbildningsledare:
Anette Ekqvist, initiativtagare till BRÄNNPUNKTEN ideell förening.
Skolsköterska/ Samtalscoach

Beställ en Brännpunktskasse!

Vill du beställa rekvisita till dina samtal? Skicka ett mail till anette@mittbp.se med faktureringsadress, referensperson, antal kassar och storlek på kasse,.

Här hittar du innehåll och pris för respektive kasse (stor, mellan, liten)>> (stor, mellan, liten).