LET MEEEEE INSPIRATEEE YOU… är ju nästan det som Robbie Williams sjunger men som iallafall jag vill sjunga för DIG!

Nu är det härliga tider! Hösten sprakar i alla färger och vi med den, nu är det minsann skördefest! För hemsidan är äntligen klar, så varsågod att surfa runt och ta det du gillar och behöver i ditt viktiga arbete!

Vår älskade hemsida är redo att segla upp i cyberrymden och förhoppningsvis landa mjukt på skolsköteskemottagningar, barnläkarmottagningar, Vårdcentraler, hemma hos barn, ungdomar och familjer och jaaa vem vet mer???

www.mittbp.se är ett enda stort konkret verktyg att användas så gå in och kika, ta för dig av de delar du behöver. Du som fått utbildning i MittBpSamtal har samma lösenord som tidigare och du som är ny kan surfar runt på Barn- och ungdomssidorna och hitta material som du kommer långt på.

Hemsidan är absolut inte klar, det fattas lite här och där, förändringar och tillägg kommer ske kontinuerligt. Ja, lite som att pyssla om en planta…BRÄNNPUNKTS-fröet är planterat och har blivit en stadig planta nu. Vi har liksom ’bytt upp oss till en större kruka’.

Nu är det mest glädje i luften, mycket lättnad och lite rädsla förstås, du vet när du ska släppa taget och sjösätta ett kärt arbetsprojekt. Ja, då pirrar det för att våga att släppa den fri och släppa fram expansion och explosionskraften. Herregud så bra den blev. Jag är väldigt konkret och praktisk av mig och nu när jag nu kan SE med mitt egna öga resultatet ja, då blir jag rörd över att vi fått ihop det: Barnperspektivet – helheten – kompetensen – erfarenheterna. Ja, alla delar bara ligger och väntar på att nyttjas.

TACK, tillsammans är vi alla grymma! Jag är så tacksam och ödmjuk inför de goa människor som bidragit så generöst – utan dem hade det inte blivit någon hemsida. Största tack till Petra, Ulliz, Felix, Håkan och Jenny såklart. Samt Ulrika Lingslunde, denna underbara själ som har så mycket kompetens i sig och kan förvandla de högsta drömmar till begriplighet och konkret struktur! DU ÄGER ULRIKA! Minns än idag hur cool du var när du dök upp på BRÄNNPUNKTEN i Tyresö 2008, du har varit barnen trogen alla dessa år! HEJA HEJA DIG – Du är viktig Du gör skillnad!!!

Allt kan hända och händer känns det som, det har varit ett par riktigt goda år för BRÄNNPUNKTEN Ideella förening. Den högsta och största känslan är att vi verkligen göra skillnad ute verkligheternas verklighet. Att metoden når ut till barnen via alla modiga sköterskor, främst skolsköterskor. Det har varit härliga år från början då när barnen byggde samtalsmetoden till nu i mötena med alla viktiga skolsköterskor, barnsjuksköterskor och föreningslivet.

Vår årsrapport är klar finns att ladda ner och läsa här>>. Det är kul läsning,drygt 600 sköterskor har tagit del av metoden sedan start 2015 vilket gett fler barn och ungdomar chansen till en normalviktig kropp och alla sköna grejer som hänger med på köpet i och med en kropp i balans!

Återkommer snart ???? Ha det gott och surfa lugnt!

Tillsammans gör vi skillnad – Ni är viktiga – En elev i taget!

Anette Ekqvist

23 oktober 2017