Igår var vi och cirka 1 000 andra peppade på konferensen Pepforum med temat jämlik hälsa. En riktigt inspirerande eftermiddag arrangerad av Generation Pep!

Varje barn i Sverige borde få samma möjlighet att leva ett aktivt och hälsosamt liv, men så ser verkligheten inte ut. Problemen finns i alla grupper av barn och unga i Sverige, men skillnaderna är stora beroende på var du är född och uppvuxen, om du är pojke eller flicka, och till och med beroende på vilken utbildningsnivå dina föräldrar har.

Årets Pepforum lyfte ojämlikheten i barn och ungas hälsa; orsaker, konsekvenser för samhället och hur man kan ta sig an utmaningarna.

Vi på Brännpunkten var med för att inspireras, för vi vill vara med och bidra till att skapa förutsättningar för en mer jämlik hälsa bland barn och unga. För barndomen för dagens cirka 2 miljoner unga går inte i repris.

Vi är pepp på ungas hälsa! Vi är pepp på jämlik hälsa!

Helt otippat dök vi upp på storbildsskärmen och fick kort berätta om Brännpunktens projekt MinBpRörelse.

När David Hellenius och tunghäftan slog in fick vi inte fram att de prova-på-aktiviteter vi beskrev är den ena delen av vad vi i vårt landstingsfinansierade projekt MinBpRörelse ägnar oss åt. Den andra är att att vi ska skapa en struktur och röd tråd mellan förskrivare/de som möter barnen och föreningslivet.

För att uppnå våra mål är samverkan helt central. Dels med de inom skola, BUP, BUMM, osv och dels med befintligt föreningsliv i de kommuner inom Stockholms län där vi engagera oss specifikt i. Vi tänker att vi är många som behövs och vill vara med för att ge unga massa rörelseglädje och chans till jämlik hälsa! Om en blir nyfiken att läsa mer om vårt projekt är det bara klicka dig vidare här>>

Tillsammans är vi starkare – du är viktig – du gör skillnad – ett barn i taget