♪ ♪ VÅRENS FÖRSTA DAG ♫ ♪♥ ♥♫… ÅÅÅÅ jag vill vara med… jaa ljuset är här och jag känner hur kreativiteten börjar spira och knoppas.

Vad har hänt sedan sist? Hemsidan www.mittbp.se byggs sakta upp, den blommar nu och sår nya frön. Vi har hittat fantastiska Hartwickska huset på St. Paulsgatan 39 c, en helt underbar miljö i ett av Stockholms äldsta byggnader. Här kommer vi nu husera och erbjuda utbildningar. För dig som är sugen att fortbilda dig gå in och kika in på Föreläsningskalendern som ligger under ”Om MittBpSamtal”. Passar inte de datum och platser vi erbjuder just nu? Fyll då i intresseanmälan och berätta vad du önskar så skapar vi efter era behov.

APRIL är nu här och det är dags för vår årliga Nätverksträff den 25/4 kl 12:30-16:00. Du kan fortfarande gå in och anmäla dig på kalenderlänken, klicka här>>. Denna gång kommer fokus vara på blocken ”Mat&Portioner” och ”Sött&Onyttigt”. Med hjälp av fantastiska Mahnoush Malek, dietist specialiserad inom barnfetma, kommer vi gå in på detaljer kring sockerinnehåll och HURET i samtalen med familjerna. På nätverksträffen kommer vi även gå igenom hemsidan och webbenkäten där eleven sitter vid datorn och du handleder vid sidan om.

 

Vad händer mer? Ja, nu har vi spridit metoden sedan 2015 och det är högtryck på önskemål om utbildningsdagar och telefonhandledningar. Mitt hjärta blir så varmt av allt engagemang som finns här ute. Det är så härligt att höra era berättelser och framsteg. Ni påminner mig om mina egna upplevelser som startade år 2005 när jag började engagera mig i de ’för tunga eleverna’ på en låg- och mellanstadieskola. Det är samma historier, samma tema och samma glädje jag hör från er. Att vi i det lilla kan hjälpa stort genom att bara börja våga ställa de enkla neutrala frågorna. Frågorna som öppnar dörrar, bygger relation och sätter igång förändringsarbeten; Trivs du med kroppen? Gör din kropp som du vill? Hittar du de kläder du vill ha i affären? Hur går det på idrotten? Hänger du med när ni springer ikapp på rasten? Enkla och viktiga frågor som förändrar liv.

Var rädda om er för hörrni, det finns så mycket större andel elever i behov av hjälp med kroppen än vad det finns tid och resurser i dagsläget så kom ihåg ”en elev i taget – du är viktig – du gör skillnad”!

Just det!! Nu håller vi på att knåpa på ett utbildningsprogram för skolsköterskor som är extra engagerade i överviktsamtal. Har du erfarenheter eller ideer om bra struktur för mentorsprogram tipsa/ inspirera mig gärna… tillsammans är vi starka ..

Varma vår hälsningar,

Anette Ekqvist
Tillsammans gör vi skillnad – Ni är viktiga – En elev i taget!