Vi på Brännpunkten och MinBpRörelse arbetar för att fler barn och unga ska få möjlighet till en meningsfull och rolig fritid fylld med massa rörelseglädje och ur ett samhällsperspektiv vill vi bidra till en mer jämlik hälsa för fler. Så när vi fick frågan om att stötta Hälsofrämjandets koncept Fredagsfys Sverige med deras initiativ Fredagsfysdagen, var det ett självklart JA! på den frågan.

Målet med Fredagsfysdagen, som är tänkt att bli årligt återkommande, är bland annat att aktivera skolor, arbetsplatser, äldreboenden och familjer att komma i rörelse på sitt egna vis – utifrån sina egna förutsättningar. Förhoppningen är att alla ska lägga upp bilder på sociala medier för att skapa en hälsorörelse som växer.  Susanna Almström som är initiativtagare till Fredagsfysdagen säger så här: ”Nu måste vuxenvärlden tillsammans börja agera och ta ansvar för våra barn och ungdomars hälsa samt inspirera till mer rörelse och bättre alternativ.” Hon säger vidare ”vi vill göra om generation fredagsmys till generation fredagsfys – utan att tulla på myset”.

Vill du också fira fredagsfysdagen? Ta en bild, till exempel på dig själv när du gör någon kul aktivitet eller något som symboliserar rörelseglädje för dig. Hemma, på jobbet, på fritiden. Ensam eller tillsammans med andra – du bestämmer. Lägg upp bilden eller bilderna med nedanstående hashtags:

#hälsofrämjandet
#fredagsfysdagen
#fredagsfyssverige
#sockersmart
#rörelseglädje
#minbprörelse

Tillsammans är vi starkare – Du är viktig – Du gör skillnad – Ett barn i taget